Υποψηφιότητα Γιάννη Πολίτη

Γιάννης Πολίτης

Δημοσιογράφος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας

Γεννήθηκε το 1989, μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα και είναι παντρεμένος. Είναι γιος του Θανάση Πολίτη και της Αγγελικής Καμπανού.

Το 2007 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας και είναι κάτοχος BA Marketing and PR από το Teeside University. Θέλοντας να διευρύνει τον κύκλο σπουδών του πέρασε το κατώφλι του «Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» από όπου και αποφοίτησε ως αριστούχος. Επιπλέον μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Το 2015 ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ με πρώτο σταθμό της καριέρας του τον όμιλο των «Παραπολιτικών».

Αποχώρησε από εκεί το 2017 για να εργαστεί στο γραφείο Τύπου του πολιτικού κόμματος «Το Ποτάμι» έχοντας ως εργασιακό αντικείμενο τη λειτουργία της ιστοσελίδας του.

Ακολούθως εργάστηκε στον όμιλο του Real Group και συγκεκριμένα στον ιστότοπο «www.enikos.gr». Επόμενος σταθμός της δημοσιογραφικής του καριέρας το «Έθνος» όπου μαζί με άλλους συναδέλφους του αποτέλεσαν την πρώτη συντακτική ομάδα της επαναλειτουργίας του www.ethnos.gr.

Από το 2020 μέχρι και σήμερα εργάζεται στον όμιλο του «Πρώτου Θέματος» όπου ανήκει στη συντακτική ομάδα του www.protothema.gr.

Στη μέχρι τώρα πορεία του στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης έχει ασχοληθεί με την ερευνητική δημοσιογραφία αλλά και με σημαντικά θέματα που αφορούν την πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας και ειδικότερα την περίοδο από το 1960 μέχρι και σήμερα.

Από τα νεανικά του χρόνια άρχισε να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά της πόλης μας ενώ για αρκετά χρόνια ήταν μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Αγίας Βαρβάρας καθώς και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος.

Ο Γιάννης Πολίτης ήταν παρών από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της παράταξης «Αγία Βαρβάρα Δυνατή Πόλη» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 όσο και του 2019.

Πιστεύει ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο μέσα από το οποίο οι νέοι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους για το καλό των συνδημοτών τους αλλά και για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θέτει και πάλι υποψηφιότητα με την παράταξη «Αγία Βαρβάρα Δυνατή Πόλη» καθώς πιστεύει ότι ο Νίκος Πιερακέας είναι ο ιδανικός για να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου μας και να οδηγήσει την Αγία Βαρβάρα σε νέους και δημιουργικούς δρόμους.